Eggs benedict a la Wagner

Publicerat:
2015-01-07Ingredienser
4portioner
- 4ägg - pocherade
- 4skivor briochebröd
- 4skivor serranoskinka
- 4stora blad persilja
- salt och peppar
- smör att steka i
- 1,5litervatten
- 1mskättika
Hollandaisesås
- 2äggulor
- 250gskirat smör, helt fritt från äggviteämnen och proteiner (100 %fett) Låt svalna till ca 60°
- ½saften av en halv citron
- 2mskvatten
Så lagar du
Hollandaisesås
1. Vispa äggulor och vatten samt citronsaft tills det börjar tjockna på låg värme. Försök att få i så mycket luft som möjligt och vispa hela tiden.
2. Tillsätt sen det skirade smöret lite i taget under konstant vispande. Smaka va med salt och peppar. Låt stå vid sidan av spisen.
Pochera äggen
1. Koka upp vatten, ättika och en stor nypa salt. Sänk till sjudande vatten. Vattnet får inte koka för då kan äggen spricka.
2. Knäck äggen ett i taget i en kopp. Håll koppen nära vattenytan. Vispa runt i vattnet så det bildas en virvel Låt ägget försiktigt glida ner och Pochera två ägg i taget.
3. Låt sen äggen sjuda i 2 -3 minuter, vitan ska vara stel och gulan fortfarande lös. Ta upp äggen med hålslev och snygga till kanterna med en kniv.
4. Stek brödet i smör, stek snabbt sedan skinkan. Lägg bröd, ägg skinka och sist slå Hollandaisesåsen över.
Garnera med persilja.
Den ultimata brunchrätten!