Ekologiska pestosnurror

Ekologiska pestosnurror

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • ¼paket
    jäst
  • 5dl
    vatten
  • 1msk
    salt
  • 5dl
    fullkornsdinkel
  • 5dl
    dinkelsikt
  • 3msk
    linfrö
  • 1msk
    olivolja
  • 1msk
    valfria frön

Pestofyllning

  • 100g
    späda nässelskott
  • 100g
    västterbottenost
  • 10st
    valnötskärnor
  • ½tsk
    havssalt
  • 1msk
    olivolja

Så lagar du

Lös upp jästen i vattnet, tillsätt salt. Tillsätt mjölet och linfröet och rör med trägaffel så länge du orkar, helst fem minuter. Degen ska vara lös. Lägg en ren handduk över bunken och låt jäsa i minst en timme - gärna två.

Lägg alla ingredienserna till peston i en matberedare och mixa slätt.

När degen är färdigjäst ska den kavlas ut på ett väl mjölat bakbord. Den ska vara en knapp centimeter tjock.

Sätt ugnen på 200 grader.

Bred peston över degen(inte helt lätt, men det gör inget om det blir lite ojämnt). Vik degen dubbel och skär i två cm tjocka remsor. Snurra remsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla med olivolja, strö över lite salt och valfria frön och ställ in i ugnen i 8 minuter.

(Det går också bra att baka ut bröden som vanliga kanelbullar: Bred ut fyllningen, rulla ihop degen och skär i 2 cm tjocka bitar.)

Kostnad: ca 30 kronor (45 kronor om du använder ruccola istället för nässlor)

Dela det här receptet med dina vänner!