Elliots kanelhjärtan

Publicerat:
2018-11-23Tillagningstid:
Ingredienser
- 4dlvetemjöl
- 1dlpotatismjöl
- 1krmsalt
- 200gkylskåpskallt smör
- 1dlflorsocker
Garnering
- 4mskströsocker
- 1mskkanel
Så lagar du
1. Kör alla ingredienserna till degen i en matberedare (eventuellt elvisp) eller mät upp mjöl, potatismjöl och salt i en bunke. Tillsätt sedan det kalla smöret i mindre bitar och fördela det med fingertopparna till en grynig massa. Nyp snabbt ihop till en deg och arbeta in florsockret tills degen är jämn,
2. Lägg degen i en plastpåse och låt den ligga i kylen i minst 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk tills den är ca 2 mm tjock. Ta ut hjärtan med ett pepparkaksmått och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6–7 minuter.
6. Blanda socker och kanel och strö kanelsockret över kakorna så fort de tagits ut ur ugnen. Låt svalna.
Tips! För att göra mjölkfri: Byt ut smöret mot mjölkfritt alternativ.