Elliots saffranskaka

Publicerat:
2018-11-23Tillagningstid:
Susanne tar hjälp av Elliot för att baka enkla och roliga recept för barn. Receptet ger 8-10 bitar.
Ingredienser
- 200gsmör eller margarin
- ½gsaffran
- 3dlströsocker
- 2ägg
- 1½dlmjölk
- 4dlvetemjöl, 240 g
- 2tskbakpulver
- matfett till formen
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
3. Smält matfettet.
4. Stöt saffran i en mortel med 1 msk av sockret. Blanda det med det smälta matfettet.
5. Vispa äggen och resten av sockret poröst. Rör ner matfettet och mjölken. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 40–45 min.
7. Låt kakan stå på ett galler i cirka 5 minuter innan kanten på formen lossas.
8. Servera gärna kakan med rårörda hallon och/eller vispad grädde.
Tips
Du kan göra receptet mjölkfritt genom att byta ut smöret mot ett mjölkfritt alternativ, mjölken mot havremjölk och grädden mot vispbar sojagrädde.