Elote – Grillade majskolvar på mexikanskt vis

Publicerat:
2019-08-20Tillagningstid:
Johan Åkerberg och Johan Fritzell är grill- och rökmästarna som gästar Timjan, tupp och tårta.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 4-6majskolvar med blast
- 2dlmajonnäs
- 1dlgräddfil
- 1vitlök, delad
- chilipulver
- 200-300gfetaost, smulad
- koriander, hackad
- salladslök, tunnskivad
- limeklyftor att pressa
Så lagar du
1. Börja med att lägga majskolvarna med blast i en hink/bunke med vatten i ½ timme eller mer.
2. Elda upp en bra glöd på grillen och lägg på majskolvarna med blast och låt dem grillas i några minuter runt om så blasten börjar torka in och få färg.
3. Ta av från värme, låt vila några minuter och skala dem, låt dock blast sitta kvar som ett ”handtag” till servering.
4. Lägg på majskolvarna igen och grilla tills de fått färg runt om.
5. Blanda ihop majonnäs och gräddfil under tiden.
6. När majskolvarna fått färg, ta av från grillen, gnugga först med vitlöksklyfta och pensla sen med majonnäsblandning och toppa med chilipulver, ost, koriander och lök och servera med pressad lime till.