Empanadas – Argentinska piroger

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
Deg
- 1kgmjöl
- 250gmargarin (rumsvarmt)
- 2tsktorrjäst
- 2tsksalt
- 2dlmjölk eller vatten
- 1stägg
Fyllning
- 600gnötfärs
- 2stlökar
- 1mskspiskummin
- 1tsksvartpeppar
- 1tsksalt
- 6stchilifrukter eller 2 tsk Sambal Oelek
- 3mskrussin
- 1mskmjöl + 1 dl vatten
- 1burk(ar)oliver
- 4sthårdkokta ägg
Så lagar du
1. Deg: Blanda ihop ingredienserna till degen väl, gärna i en assistent. Låt jäsa 1 timme.
2. Fyllning: Stek nötfärsen tillsammans med chilin och kryddorna. Lägg åt sidan.
3. Stek den finhackade löken och blanda ner den och russinen i färsen. Gör en liten redning av 1 deciliter vatten och 1 matsked mjöl och rör ner i färsen under omrörning.
4. Kavla ut degen tunt. Med hjälp av t ex en skål eller en burk, tryck ut cirklar i degen. Lägg på ena halvan av cirkeln en klick av färsen, några oliver och ett kvarts hårdkokt ägg. Vik över andra deg halvan så att en halvmåneform bildas. Tryck ihop kanten väl. Lägg på en plåt, pensla med ägg och grädda sedan i ugnen, 15 minuter i 200 grader.