Wasabigriljerad påskskinka med citrusmos

Publicerat:
2021-03-29Tillagningstid:
En liten pigg rackare till påskskinka med ett mos eller kompott på bakade citrusfrukter.
Ingredienser
- 1stkokt påskskinka
Griljering
- 1stäggula
- 1mskwasabipaste
- 1mskfarinsocker
- 0,5dlsesamfrön
Citrusmos
- 2-3stblodapelsiner
- 1stcitron
- 2ststjärnanis
- 2-3clsirap
- 2krmsalt
Så lagar du
Griljering
- Blanda samman äggulan, wasabin och farinsockret ordentligt och pensla den sedan över skinkan.
- Strö över sesamfröna och bränn försiktigt av den med en brännare, eller i ugnen.
Citrusmos
- Lägg apelsinen och citronen på en plåt och baka i ugnen på 140–150 grader i 1–1,5 timmar.
- Sjud sirapen och stjärnanisen på spisen i 10–15 minuter.
- Dela citrusen och skrapa ner innanhållet i sirapen och låt sjuda i 15 minuter.
- Lyft ur stjärnanisen. Servera moset, kallt eller varmt, till skinkan.