Wasabigriljerad påskskinka med citrusmos

Påskskinka

Publicerat:

Tillagningstid:

En liten pigg rackare till påskskinka med ett mos eller kompott på bakade citrusfrukter.

Ingredienser

  • 1st
    kokt påskskinka

Griljering

  • 1st
    äggula
  • 1msk
    wasabipaste
  • 1msk
    farinsocker
  • 0,5dl
    sesamfrön

Citrusmos

  • 2-3st
    blodapelsiner
  • 1st
    citron
  • 2st
    stjärnanis
  • 2-3cl
    sirap
  • 2krm
    salt

Så lagar du

Griljering

  1. Blanda samman äggulan, wasabin och farinsockret ordentligt och pensla den sedan över skinkan.
  2. Strö över sesamfröna och bränn försiktigt av den med en brännare, eller i ugnen.

Citrusmos

  1. Lägg apelsinen och citronen på en plåt och baka i ugnen på 140–150 grader i 1–1,5 timmar.
  2. Sjud sirapen och stjärnanisen på spisen i 10–15 minuter.
  3. Dela citrusen och skrapa ner innanhållet i sirapen och låt sjuda i 15 minuter.
  4. Lyft ur stjärnanisen. Servera moset, kallt eller varmt, till skinkan.

Dela det här receptet med dina vänner!