Enchiladas

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Mexikansk rätt med majsbröd som fylls och gratineras i ugnen.
Ingredienser
4portioner
- 500 gnötfärs
- 1mskolja
- 1stfinhackad gul lök
- 1stpressad vitlöksklyfta
- 1tsksalt
- 1mskchilipulver
- 1mskmald spiskummin
- 1tskoregano
- 1dlvatten
- 1pakettetra kidneybönor, ca 400 g
- 8sttortillabröd, medelstorlek ca 20 cm
- 2-3 dlfinriven lagrad ost, t ex västerbottens- eller prästost
Tillbehör:
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader. Bryn färsen i oljan. Låt sedan lök och vitlök fräsa med tills den blir mjuk.
2. Tillsätt salt och kryddorna och låt dem fräsa med en kort stund. Tillsätt vatten. Koka under lock cirka 10 min. Tillsätt sköljda och avrunna bönor mot slutet av kokningen.
3. Smaka av om det behövs mer salt och kryddor.
4. Fördela köttfärsröran över bröden och rulla ihop. Lägg dem i en smord form. Strö över den rivna osten och gratinera cirka 10 minuter tills de får fin färg.
5. Servera med blandad sallad turkisk yoghurt och eventuellt salsa.