Endivesallad med äpple och fänkål

Publicerat:
2016-01-07Tillagningstid:
Enkel och nyttig förrätt som passar bra innan en tung huvudrätt.
Ingredienser
4portioner
Sallad
- 2stsalladshuvuden av endive
- 1stliten färsk fänkål
- 2stmogna röda äpplen
- 50grostade valnötter
Dressing
- 1½dlvalnötsolja, alt. olivolja
- 2tskfransk senap
- 1tskflytande honung
- 1mskhackad färsk persilja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skölj salladshuvudet torka det helt torrt. Bryt eller skär det sen i strimlor.
2. Dela äpplet och kärna ur. Skär det sen i tunna strimlor. Skär fänkålen i tunna skivor. Hacka de rostade valnötterna grovt. Blanda allt i en salladsskål, eller gör portionstallrikar om du vill servera som förrätt.
3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar och häll över salladen.