Endivesallad med valnötter och äpple

Endivesallad med valnötter och äpple

Publicerat:

Ibland vill man ha en sallad med lite extra beska. Endiv och radicciosallad (även kallad rosésallad) passar fint till lite fet och gräddig mat.

Ingredienser

Sallad

  • 2st
    endivsalladshuvuden
  • 2st
    röda äpplen
  • 1st
    avokado
  • 1st
    näve valnötter

Dressing

  • 3msk
    valnöt- eller olivolja
  • tsk
    senap
  • 1tsk
    vatten
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skölj salladshuvudet och bryt eller skär den i strimlor.

2. Skär äpplena i tunna skivor. Skär avokadon i tärningar. Hacka valnötterna grovt. Blanda allt i en salladsskål.

3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar och häll över salladen. Blanda om ordentligt.

Dela det här receptet med dina vänner!