Energirik soppa på kycklingskrov

Publicerat:
2020-01-29Ingredienser
4 - 6portioner
- 1hel kyckling, skrovet
- 1½litervatten
- 1morot, finhackad
- 20gbabyspenat, strimlad
- 2mskingefära, färskriven
- 2mskfärsk koriander, finhackad
- ½stfärsk chili, finhackad
- ½stlime (spara den andra delen till garnering)
- 2klyfta(or)vitlök, hackade
- 1citrongrässtjälk
- 2ägg
- 2mskgrädde
- 1mskskirat smör
- 2mskvästerbottensost, riven
- salt och peppar
Så lagar du
Förberedelser
1. Rosta slantade morötter och palsternackor i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Låt sedan torka i ugnen på 65 grader i en timme.
På utflykten
1. Rosta skrovet snabbt på glöden eller på ett galler.
2. Lägg skrovet i en kaffepanna tillsammans med de övriga ingredienserna.
3. Ställ pannan på glöden och låter sjuda i 30–40 minuter.
4. Plocka ur citrongräset och skrovet innan du serverar soppan, gärna med ett sous-vide ägg.
Sous-vide ägg i termos
1. Blanda samtliga ingredienser i en vanlig plast- eller en ziplockpåse. Låt påsen vara öppen och sänk ner den i en bunke med vatten. Sänk den inte under vattenytan.
2. När du gör detta pressas luften ut ur påsen, var noga med att försluta påsen ordentligt.
3. Lägg ned påsen i en termos och slå på det varma vattnet. Stäng sedan termosen och låt stå i minst 30 minuter.
4. Lägg ner ägget i energisoppan, eller servera på en smörgås.