Engelsk frukost på en plåt

Publicerat:
2021-08-30Tillagningstid:
Skjuts in i ugnen så har du English Breakfast på en halvtimme!
Ingredienser
4portioner
- 4stkorvar, förslagsvis chorizo eller salsicca
- 1paketbacon
- 250ggrönkål
- 100gskogschampinjoner
- 1ströd lök
- 250gkörsbärstomater
- 2mskolivolja
- 2-3klyfta(or)vitlök
- 1tskflingsalt
- efter smaknymald svartpeppar
- 4stägg
- 1knippa(or)persilja
Till servering
- 4skiva(or)rostat bröd
- efter smakchilisås eller sriracha
Så lagar du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg korvar och bacon på en plåt eller ugnsfast form.
- Sätt in i ugnen i 15 minuter.
- Skär svampen i kvartar, halvera tomaterna, skala rödlöken och skär den i kvartar, repa grönkålen. Skala och hacka vitlöken fint.
- Lägg alla grönsaker i en skål. Häll på olivolja, salt och peppar. Blanda om allt ordentligt och lägg ut på plåten.
- Sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter.
- Gör 4 gropar och knäck i äggen.
- Sätt in i ugnen i ytterligare 5–10 minuter eller tills vitorna på äggen har stelnat helt.
- Strö över finhackad persilja och servera med sriracha och rostat bröd.