Engelska snittar

Publicerat:
2017-06-13Tillagningstid:
Ingredienser
12portioner
- 6stora skivor vitt formfranska
- smör
- 6-12blad huvudsallad (beroende på storlek – de ska täcka brödskivorna)
Fyllning med rädisor
- 4rädisor
- lite salt
Fyllning med lax och sparris eller funkia
- 4skiva(or)kallrökt lax
- 4sparrisar eller bladskott av funkia
- 1tsksmör
- några blad färsk oregano
- salt
Fyllning med stiltonkräm
- 100gstilton
- 3mskvispgrädde
- 1äggula
Så lagar du
Receptet blir 4 snittar av varje sort.
1. Bred formfranskan med smör och lägg ut salladsblad så att det täcker brödet.
2. Välj fyllning, se nedan.
Fyllning med rädisor
1. Skiva rädisorna tunt och salta lätt. Låt stå i en liten skål i ca 10 minuter innan de sedan läggs på smörat bröd med sallad.
2. Lägg en brödskiva ovanpå och kantskär brödet. Skär i trekanter och lägg upp på ett serveringsfat.
Fyllning med lax och sparris eller funkia
1. Fräs sparris eller funkia i smöret med lite salt och oregano på svag värme tills den har mjuknat något. Ta upp och låt svalna på en tallrik.
2. Lägg lax och sparris eller funkia på smörat bröd med sallad.
3. Lägg en brödskiva ovanpå och kantskär brödet. Skär i trekanter och lägg upp på ett serveringsfat.
Fyllning med stiltonkräm
1. Lägg stiltonosten i en kastrull tillsammans med vispgrädden och smält den under konstant omrörning på svag värme.
2. När osten har smält, ta kastrullen till sidan och tillsätt äggulan under vispning. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och under konstant vispning hetta upp igen till ca 80 grader. Det får inte börja koka!
3. Häll upp krämen i en skål och ställ in i kylen tills den har stelnat.
4. Bred ostmassan på vitt bröd, lägg en skiva ovanpå och kantskär brödet. Skär i trekanter och lägg upp på ett serveringsfat.