Enkel chokladtryffel
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 400gfin mörk choklad (minst 75 % kakao)
- 20gflytande honung
- 25gosaltat smör
- 2dlvispgrädde
Glasyr
- florsocker, kakao eller rostade hackade nötter
Så lagar du
1. Hacka chokladen mycket fint och lägg 250 gram av den i en skål. Häll i honungen, lägg i smöret. Koka upp grädden och häll den het över chokladen. Vispa tills chokladen har smält och blandningen är slät. Låt svalna.
2. Om man vill spritsa tryfflarna måste det ske medan smeten är flytande. Fyll en spritspåse till hälften. Använd en 2 centimeter bred sprits och spritsa ut tryfflar så stora som en valnöt på ett bakpapper på en bricka. Annan metod: häll upp den heta tryffelsmeten i en skål och låt stelna i kylskåp. Ta sen ut kulor med hjälp av ett kuljärn.
3. Smält resten av chokladen i vattenbad. Dra av från värmen. Doppa tryfflarna i chokladen med en gaffel. Lägg tillbaks på papperet och låt stelna. Doppa dem en gång till, låt dem svalna i kylskåp och rulla dem i florsocker, kakao eller hackade nötter. Förvara i kylskåp.
Kock: Lugna kocken, John Burton Race