Enkel lantpaté

Enkel lantpaté.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

Lantpaté

  • 500g
    nötfärs
  • 150g
    god bakad pastej
  • 1 ¼tsk
    salt
  • 2krm
    nymald peppar
  • ¾tsk
    timjan
  • 2msk
    potatismjöl
  • 2 ½dl
    mellangrädde
  • 2msk
    portvin eller cognac
  • 2st
    ägg
  • 1dl
    valnötter, 40 g

Lingon- och äppelsallad

  • 1paket
    frysta lingon (225-250 g)
  • ½dl
    strösocker
  • 2st
    stora äpplen
  • 1tsk
    finriven färsk ingefära

Så lagar du

Lantpaté

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Klä en 1–1 ½ liters form med baconskivor.

3. Blanda färs, pastej, salt, peppar, timjan, potatismjöl, grädde, portvin eller cognac och ägg. Arbeta samman till en jämn smet. Bryt valnötterna i bitar och blanda ner dem i smeten.

4. Fyll smeten i formen och lägg över baconskivorna. Grädda på nedersta falsen ca 1 timme. Innertemperaturen bör vara 75 grader, stick i en termometer och kontrollera.

5. Om du ska äta den kall, kyl och låt den vara kvar i formen.

6. Halvtina lingonen och mosa dem tillsammans med sockret. Grovriv äpplena direkt ner i lingonen.

7. Skala och finriv ingefäran och smaksätt med den.

Lingon- och äppelsallad

1. Halvtina lingonen och mosa dem tillsammans med sockret. Grovriv äpplena direkt ner i lingonen.

2. Skala och finriv ingefäran och smaksätt med den.

Dela det här receptet med dina vänner!