Ingredienser
Lantpaté
- 500gnötfärs
- 150ggod bakad pastej
- 1 ¼tsksalt
- 2krmnymald peppar
- ¾tsktimjan
- 2mskpotatismjöl
- 2 ½dlmellangrädde
- 2mskportvin eller cognac
- 2stägg
- 1dlvalnötter, 40 g
Lingon- och äppelsallad
- 1paketfrysta lingon (225-250 g)
- ½dlströsocker
- 2ststora äpplen
- 1tskfinriven färsk ingefära
Så lagar du
Lantpaté
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Klä en 1–1 ½ liters form med baconskivor.
3. Blanda färs, pastej, salt, peppar, timjan, potatismjöl, grädde, portvin eller cognac och ägg. Arbeta samman till en jämn smet. Bryt valnötterna i bitar och blanda ner dem i smeten.
4. Fyll smeten i formen och lägg över baconskivorna. Grädda på nedersta falsen ca 1 timme. Innertemperaturen bör vara 75 grader, stick i en termometer och kontrollera.
5. Om du ska äta den kall, kyl och låt den vara kvar i formen.
6. Halvtina lingonen och mosa dem tillsammans med sockret. Grovriv äpplena direkt ner i lingonen.
7. Skala och finriv ingefäran och smaksätt med den.
Lingon- och äppelsallad
1. Halvtina lingonen och mosa dem tillsammans med sockret. Grovriv äpplena direkt ner i lingonen.
2. Skala och finriv ingefäran och smaksätt med den.