Enkelt äppelbröd

Enkelt äppelbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftigt och mycket gott! Går dessutom utmärkt att frysa in.

Ingredienser

  • 2dl
    rågflingor
  • 1dl
    linfrön, krossade
  • 7dl
    grahamsmjöl
  • 1msk
    kanel
  • 1 ½tsk
    bikarbonat
  • 2dl
    äpple, rivet
  • 5dl
    yoghurt naturell
  • 1dl
    lingonsylt
  • 1dl
    mörk sirap

Topping

  • 1dl
    pumpakärnor

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samtliga torra ingredienser noga.

2. Tillsätt äpple, yoghurt, lingonsylt och sirap. Häll i en smord 1,5 liters avlång brödform, strö över pumpakärnor.

3. Grädda på nedersta falsen en timme eller tills brödet inte är kladdigt (testa med provsticka). Lägg över en bit folie mot slutet om ytan blir för brun.

Dela det här receptet med dina vänner!