Enkelt äppelbröd

Publicerat:
2013-09-18Tillagningstid:
Saftigt och mycket gott! Går dessutom utmärkt att frysa in.
Ingredienser
- 2dlrågflingor
- 1dllinfrön, krossade
- 7dlgrahamsmjöl
- 1mskkanel
- 1 ½tskbikarbonat
- 2dläpple, rivet
- 5dlyoghurt naturell
- 1dllingonsylt
- 1dlmörk sirap
Topping
- 1dlpumpakärnor
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samtliga torra ingredienser noga.
2. Tillsätt äpple, yoghurt, lingonsylt och sirap. Häll i en smord 1,5 liters avlång brödform, strö över pumpakärnor.
3. Grädda på nedersta falsen en timme eller tills brödet inte är kladdigt (testa med provsticka). Lägg över en bit folie mot slutet om ytan blir för brun.