Enrisrökt makrill med stekt sallad och ingefära

Ingredienser
4portioner
Rökt makrill
- 6stora färska makrillfiléer
- 2tsksalt
- färskt enris
Syltad ingefära
- 10cmfärsk ingefära
- 1dlvitvinsvinäger
- 2dlsocker
- 3dlvatten
Citronvinägrett
- 2msksyltad citron, fint hackad (kan uteslutas)
- 1citron, saften
- 3mskolivolja
- salt, efter smak
Blomkålspuré
- 1litet huvud blomkål
- 1-2tsksalt
- 3mskolivolja
Stekt sallad
- 4baby gem salat
- 2tskolivolja
- salt
Till servering
- 20sockerärtor, strimlade
- några kvistar fänkålsdill
Så lagar du
- Salta fisken och låt ligga ca 10 minuter.
- Varmrök fisken 5–6 minuter. Ta ut fisken ur röken och låt svalna.
- Skala ingefäran och skiva tunt på mandolin. Koka upp övriga ingredienser till den syltade ingefäran och slå den varma lagen över ingefäran. Låt stå och svalna.
- Blanda samman alla ingredienser till citronvinägretten i en liten skål. Smaka av med salt.
- Skär blomkålen i stora bitar och koka mjukt i vatten. Mixa blomkålen till en slät puré tillsammans med olivolja och salt.
- Dela salaten på längden en gång och stek den i lite olivolja i ett hett stekjärn tills den har fått en gyllene yta. Salta lätt och lägg salladen på en tallrik.
- Fördela blomkålspuré på tallrikar. Lägg på makrill, toppa med stekt sallad, ingefära, sockerärtor, citronvinägrett och fänkålsdill.