Entrecôte i hjärtsallad

Publicerat:
2021-10-13Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Läckert sätt att servera det saftiga köttet med smak från den asiatiska marinaden. Serveras med böngroddar och chilimajonnäs.
Ingredienser
4 - 8portioner
- 500gentrecôte
Asiatisk marinad
- 2vitlöksklyftor, rivna/pressade
- 2tskfärsk ingefära, hackad
- ½dljapansk soja
- 2mskoystersås
- 1tskhonung
- ½röd chili, hackad
- ½lime, saften
- salt
Tillbehör till köttet
- 2pakethjärtsallad
- 1silverlök
- 1citron, saften
- ½dlvatten
- salt
- 3dlböngroddar
- 2tsksesamolja
- 2tskjapansk soja
- 2dlmajonnäs
- 1msksriracha eller annan chilisås
Så lagar du
- Skär köttet i fyra skivor.
- Blanda samman alla ingredienser till marinaden och gnid in den i köttet. Låt marinera i rumstemperatur 30 minuter till 1 timme.
- Ta loss blad från salladen (använd de stora bladen och spara de minsta till en annan sallad). Blötlägg hjärtsalladen i kallt vatten och låt stå tills det är dags att lägga upp.
- Skala löken och skär den i riktigt tunna, runda skivor på mandolin eller för hand och blötlägg i en skål med saften från den pressade citronen, vatten och några isbitar.
- Skölj böngroddarna. Koka upp ca ½ liter vatten med lite salt, låt groddarna snabbkoka ca 1 minut, ta upp med hålslev och blötlägg i isvatten. Häll av vattnet när groddarna blivit kalla och krama ur. Blanda med salt, sesamolja och soja.
- Blanda majonnäs och chilisås.
- Stek eller grilla köttet till en innertemperatur på ca 58 grader (för medium). Låt vila på skärbräda ca 10 minuter och skär sedan köttet i tunna strimlor.
Uppläggning
- Ta upp salladsbladen ur vattnet och torka av med hushållspapper.
- Lägg upp salladsblad, chilimajonnäs, groddar och kött och avsluta med den krispiga löken.
Tips! Isvatten gör löken krispig.