Ernst ängamat

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    blomkålshuvud
  • 6st
    morötter
  • 1st
    purjolök
  • 8dl
    vatten
  • 1tsk
    salt
  • 2msk
    vetemjöl
  • 4dl
    mjölk
  • 2msk
    smör
  • 2dl
    ärter
  • salt
  • peppar
  • persilja

Så lagar du

Dela blomkålshuvudet i buketter. Skrapa och skär morötterna i bitar. Skiva purjolöken. Koka upp vatten med salt. Lägg ner grönsakerna. Koka i ca 5 minuter.

Rör ut vetemjöl och mjölk till en klimpfri redning. Rör ner den i soppan. Klicka i smöret och tillsätt ärterna. Låt koka i 35 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

Servera med ostsmörgås.

Dela det här receptet med dina vänner!