Ernst goda äppelkompott

Ingredienser

3portioner

  • 6-7st
    äpplen
  • 2-3dl
    strösocker, beroende på äppelsort
  • 2-3dl
    vatten, beroende äppelsort
  • 2-3st
    stjärnanis
  • 1st
    vaniljstång

Så lagar du

Skala äpplen och dela i mindre bitar.

skrapa ur vaniljstången.

Hetta upp en stekpanna.

Strö hälften av strösockret i den heta torra stekpannan, låt sockret smälta och bli bärnstensfärgat, rör försiktigt.

Häll i hälften av vattnet, så att sockret löser sig. Häll i äppelbitarna, stjärnanis och vaniljfrön samt resten av vattnet, lite i taget.

Rör försiktigt.

Smaka av med lite salt och resten av sockret.

Låt det hela puttra tills äppelbitarna blir lite mjuka och krämiga.

Njut äppelkompotten med gräddmjölk och mandelskorpor.

Dela det här receptet med dina vänner!