Ernst goda äppelkompott
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
3portioner
- 6-7stäpplen
- 2-3dlströsocker, beroende på äppelsort
- 2-3dlvatten, beroende äppelsort
- 2-3ststjärnanis
- 1stvaniljstång
Så lagar du
Skala äpplen och dela i mindre bitar.
skrapa ur vaniljstången.
Hetta upp en stekpanna.
Strö hälften av strösockret i den heta torra stekpannan, låt sockret smälta och bli bärnstensfärgat, rör försiktigt.
Häll i hälften av vattnet, så att sockret löser sig. Häll i äppelbitarna, stjärnanis och vaniljfrön samt resten av vattnet, lite i taget.
Rör försiktigt.
Smaka av med lite salt och resten av sockret.
Låt det hela puttra tills äppelbitarna blir lite mjuka och krämiga.
Njut äppelkompotten med gräddmjölk och mandelskorpor.