Ernst goda buffébröd

Ernst goda buffébröd

Publicerat:

Ingredienser

10portioner

  • 1paket
    jäst
  • 4,5dl
    rumstempererat vatten
  • 9dl
    vetemjöl (+ lite till om det behövs)
  • 1/2dl
    olivolja
  • 1msk
    salt
  • 1msk
    socker
  • efter smak
    svarta oliver
  • efter smak
    aivar relish (paprikapasta)
  • 2nypa(or)
    flingsalt
  • efter smak
    färska kryddor (T ex körvel och basilika)
  • efter smak
    citronpeppar

Så lagar du

Lös jästen tillsammans med salt och socker i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop degen. Vill du även göra grissinis så bör du spara lite av degen till detta.

Låt degen jäsa 30-40 minuter och kavla ut den till en platta. Bred up paprikapastan på degplattan. Strö över oliver, flingsalt, citronpeppar, solrosfrön och kryddor. Vik ihop, vrid om, låt jäsa på plåten ytterligare en halvtimme och grädda sedan 20-40 minuter i ugn på 200 grader.

Dela det här receptet med dina vänner!