Ernst goda buffébröd

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
10portioner
- 1paketjäst
- 4,5dlrumstempererat vatten
- 9dlvetemjöl (+ lite till om det behövs)
- 1/2dlolivolja
- 1msksalt
- 1msksocker
- efter smaksvarta oliver
- efter smakaivar relish (paprikapasta)
- 2nypa(or)flingsalt
- efter smakfärska kryddor (T ex körvel och basilika)
- efter smakcitronpeppar
Så lagar du
Lös jästen tillsammans med salt och socker i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop degen. Vill du även göra grissinis så bör du spara lite av degen till detta.
Låt degen jäsa 30-40 minuter och kavla ut den till en platta. Bred up paprikapastan på degplattan. Strö över oliver, flingsalt, citronpeppar, solrosfrön och kryddor. Vik ihop, vrid om, låt jäsa på plåten ytterligare en halvtimme och grädda sedan 20-40 minuter i ugn på 200 grader.