Ernsts rosmarin- och potatispizza

Ernsts rosmarin- och potatispizza

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett av Ernst Kirschteigers godaste pizzarecept som har ett gäng år på nacken. Men det är minst lika gott för det.

Ingredienser

8portioner

  • <b>Deg</b>
  • 1/2paket
    Jäst
  • 1tsk
    Salt
  • 1tsk
    Socker
  • 1/2liter
    Ljummet vatten
  • 2msk
    Olivolja
  • Mjöl
  • <b>Pizzafyllning</b>
  • 4-6st
    Vitlöksklyftor
  • 1/2tsk
    Salt
  • Olivolja
  • 6-8st
    Potatisar
  • Färsk rosmarin
  • Västerbottenost

Så lagar du

1. Lös jästen i socker och salt. Slå på vattnet och oljan, rör i mjölet till lagom konsistens. Degen skall släppa från degbunken.

2. Låt degen jäsa under duk till dubbel storlek crika 30 minuter.

Förbered under tiden pizzans fyllning:

1. Hacka vitlökarna fint. Strö salt över hacket. Tryck ihop vitlöken och saltet med knivbladet så att det blir ett mos.

2. När degen jäst fördelar du den på två plåtar. Tryck ut degen till en rund pizza med mjölad hand.

3. Fördela vitlöksmoset över pizzorna, ringla olivolja över. Lägg potatisskivorna på pizzorna i ett tätt lager. Strö rosmarinblad och till sist hyvlad västerbottenost över.

4. Grädda pizzorna i ugnen i 225 grader 15-20 minuter till dess att de fått fin färg. Skär upp pizzorna och låt dig väl smaka, t ex som tilltugg till en god soppa, en sallad eller som en del i en buffé.

Dela det här receptet med dina vänner!