Ingredienser
4portioner
- 400gvit fisk
- 400glax
- 1stschalottenlök
- 2stvitlöksklyftor
- 1chili
- 1msksenapsfrö
- 2dlolja
- 2dlvinäger
- salt
Råkostsallad
- 1stgul paprika
- 1ströd paprika
- 2stmorötter
- 0,5rödkål
- 0,5citron
- 0,5dlsolrosfrö
- 1gott bröd
Så lagar du
Finhacka lök, vitlök och chili. Svetta grönsakerna i lite olja i en sauteuse eller en hög stekpanna. De ska bara mjukna, inte få färg. Blanda i senapsfrö. Slå på vinägern och därefter oljan. Låt lagen sjuda upp.
Skär fisken i kuber och lägg i en vid skål. Salta fisken och slå därefter över den varma lagen. Täck sedan med plastfilm. Låt fisken stå och dra i minst 30 min. Denna rätt kan med fördel tillagas i förväg och serveras på en buffé. Om man önskar fisken lite mer tillagad kan man låta den stå i ugn på 150 grader i 10 min.
Strimla grönsakerna fint på en mandolin eller skär med kniv så tunt det går. Rosta senapsfröerna i en torr het panna. Riv citronskalet. Blanda alla ingredienser till salladen i en skål.
Servera escabechen med råkostsallad och ett gott bröd att doppa i lagen.