Escabeche med råkostsallad

Escabeche med råkostsallad

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    vit fisk
  • 400g
    lax
  • 1st
    schalottenlök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1
    chili
  • 1msk
    senapsfrö
  • 2dl
    olja
  • 2dl
    vinäger
  • salt

Råkostsallad

  • 1st
    gul paprika
  • 1st
    röd paprika
  • 2st
    morötter
  • 0,5
    rödkål
  • 0,5
    citron
  • 0,5dl
    solrosfrö
  • 1
    gott bröd

Så lagar du

Finhacka lök, vitlök och chili. Svetta grönsakerna i lite olja i en sauteuse eller en hög stekpanna. De ska bara mjukna, inte få färg. Blanda i senapsfrö. Slå på vinägern och därefter oljan. Låt lagen sjuda upp.

Skär fisken i kuber och lägg i en vid skål. Salta fisken och slå därefter över den varma lagen. Täck sedan med plastfilm. Låt fisken stå och dra i minst 30 min. Denna rätt kan med fördel tillagas i förväg och serveras på en buffé. Om man önskar fisken lite mer tillagad kan man låta den stå i ugn på 150 grader i 10 min.

Strimla grönsakerna fint på en mandolin eller skär med kniv så tunt det går. Rosta senapsfröerna i en torr het panna. Riv citronskalet. Blanda alla ingredienser till salladen i en skål.

Servera escabechen med råkostsallad och ett gott bröd att doppa i lagen.

Dela det här receptet med dina vänner!