Espresso tonic

Publicerat:
2018-12-12Tillagningstid:
Ingredienser
1portioner
- 1dubbel espresso
- 200mltonic
- is
Apelsin- och saffranssyrup, ca 2,5 dl
- 2,5dlfärskpressad apelsinjuice (ca 4 apelsiner)
- ¼dlråsocker
- 0,25gsaffran
Så lagar du
1. Fyll ett glas med is.
2. Häll tonic över isen så att det fyller ungefär två tredjedelar av glaset.
3. Gör en dubbel espresso.
4. Sakta och försiktigt häller du över espresson i glaset så att det siktar sig.
5. Spetsa gärna med apelsin- och saffranssyrup för en julig touch.
Apelsin- & saffranssyrup
1. Kör apelsinerna i en juicecentrifug eller pressa för hand. Sila bort fruktköttet.
2. Tillsätt apelsinjuicen och sockret i en kastrull. Värm upp på svag värme.
3. Rör om ordentligt tills sockret har smält. Temperaturen bör inte överstiga 60 grader, det ska alltså inte koka. Vid varmare temperatur blir fruktjuicen besk.
4. Blanda ner saffran när sockret har smält helt. Ta bort från värmen och låt svalna.
3. Häll upp i glasflaska. Förvara i kylskåp.
Tips! Använd som ingrediens i drinkar eller på egen hand med bubbelvatten eller tonic.