Ingredienser
6portioner
- 1½kgnötkött (rulle t ex saltkött)
Såsen
- 1stlök, hackad
- 2stmorötter, hackade
- 1stgrön paprika, strimlad
- 1ströd paprika, strimlad
- 5klyfta(or)vitlök, finhackade
- 5dlkrossade tomater
- 1msktomatpuré
- 2dlrödvin
- 5dlvatten
- 1tsksocker
- oregano
- basilika
- salt
- svartpeppar
Så lagar du
1. Stek köttet i olja i stekpanna, salta och peppra. Lägg i gryta.
2. Såsen: Bryn grönsaker i olja i stekpanna, låt svettas 5 minuter. Lägg i gryta över köttet.
3. Häll därefter i grytan resten av ingredienserna. Koka upp och låt sjuda/småkoka i en timme.
4. Servering: Ta upp köttet och skiva i tunna skivor. Häll över såsen, servera med pasta.