Fail-proof chokladbröd

Publicerat:
2020-04-29Tillagningstid:
Då varje konditor har en repertoar av ”fail proof / no fuss" recept...så vill jag visa er ett av mina...Denna kaksmet är perfekt för att blanda med rester av frukt, nötter, bär, CHOKLAD, you name it! Kakan är även gjord på ingredienser som man oftast har i sitt skafferi. SÅ överraska någon med en kaka som är lätt att göra, redan idag
Ingredienser
6 - 8portioner
- 230gsmör
- 300gsocker
- 180gägg, hela
- 250gmjöl
- 10gvaniljextrakt
- 15gbakpulver
- 100gvatten
- 150gkakaonibs
Så lagar du
1. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna. Rör smeten tills den är homogeniserad.
2. Häll i bakform och grädda på 175-180 ° C varmluft i ca 40-45 minuter eller tills en provsticka visar sig vara torr när du sticker i kakan.
3. Låt kakan vila i 10 minuter innan du stjälper upp den. Njut.
Tips
Ersätt kakaonibs med nåt annat som du gillar, till exempel hackad choklad, russin eller frukt. Höj temperaturen till ca 200 grader om du använder vanlig ugn.