Friterad sparris på spik

Publicerat:
2020-02-26Tillagningstid:
Du kan med lätthet fritera både grön och vit sparris. Den vita bör du förkoka i så fall. Om du har en kraftig grön sparris så behöver du koka och skala den. Ett måste är att servera den på spik.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 140gfrityrmix
- 8-12sparrisar
- 1literfrityrolja
- hot or not-såser
- långa spikar som spett till servering
Så lagar du
1. Börja med att blanda till frityrsmeten efter anvisningarna på förpackningen. Skala sparrisen och skär av ändkanten ca 1-2 cm.
2. Värm oljan till 180° ha ett lock i beredskap om oljan skulle fatta eld.
3. Doppa sparrisen i smeten och fritera i några minuter. Lägg sparrisen på ett papper och låt rinna av. Salta med lite flingsalt och fäst på spikarna
4. Servera med hot or not-såserna.