Fänkålsfrittata

Publicerat:
2016-09-07Tillagningstid:
Det här är omelett på italienska, i stället för fänkål kan du ta t ex gul lök eller mangold.
Ingredienser
4portioner
- 1stfänkål (250-300 g)
- 3mskolivolja
- 3/4 tsksalt
- nymald svartpeppar
- 5ststora ägg
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Halvera, ansa och skölj fänkålen. Spara fänkålsdillen till garnering. Skiva fänkålen mycket tunt, gärna med mandolin.
3. Hetta upp oljan i en liten stekpanna, 15–20 cm, gärna med sluttande kanter. Fräs fänkålen mjuk i oljan under omrörning. Salta och peppra under tiden.
4. Vispa samman äggen och häll dem över den stekta fänkålen. Rör ner äggen så att de rinner ner i grönsakerna. Ställ in pannan mitt i ugnen 5–10 minuter tills frittatan stannat även på ovansidan. Du kan också låta den steka färdigt på spisen. Lägg då på ett lock mot slutet.
5. Servera ur pannan eller stjälp upp den på ett fat. Servera den varm eller kall. Garnera med fänkålsdill eller andra örter.