Falsk fläskfilé
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1/2kgBlandfärs eller fläskfärs
- 1 1/2mskAromatkrydda
- 8stFärska champinjoner
- 2dlCrème fraiche
- 3dlMatlagningsgrädde
- 2mskMjöl
- 1dlVätska
- Örtagårdskrydda
- Pasta
Så lagar du
- Blanda färsen och aromatet.
- Forma till en rulle och rulla in i plastfolie.
- Lägg i frysen så den är halvfryst när den ska skivas.
- Skär rullen i ca 1½ cm tjocka skivor som stekes.
- Lägg sedan i ugnsfast form.
- Fräs, helst färska champinjoner och lägg dem sedan över färsskivorna.
- Strö över örtagårdskrydda.
- Blanda ihop 2 dl crème fraiche och 3 dl matlagningsgrädde.
- Vispa ner detta i skyn efter stekningen.
- Red med 2 msk mjöl + vätska (1 dl).
- Gratinera i ugn som är 200 grader varm i 15 minuter.
- Servera med nykokt pasta, till exempel gnocci!