Falsk fläskfilé

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    4portioner

    • 1/2kg
      Blandfärs eller fläskfärs
    • 1 1/2msk
      Aromatkrydda
    • 8st
      Färska champinjoner
    • 2dl
      Crème fraiche
    • 3dl
      Matlagningsgrädde
    • 2msk
      Mjöl
    • 1dl
      Vätska
    • Örtagårdskrydda
    • Pasta

    Så lagar du

    - Blanda färsen och aromatet.

    - Forma till en rulle och rulla in i plastfolie.

    - Lägg i frysen så den är halvfryst när den ska skivas.

    - Skär rullen i ca 1½ cm tjocka skivor som stekes.

    - Lägg sedan i ugnsfast form.

    - Fräs, helst färska champinjoner och lägg dem sedan över färsskivorna.

    - Strö över örtagårdskrydda.

    - Blanda ihop 2 dl crème fraiche och 3 dl matlagningsgrädde.

    - Vispa ner detta i skyn efter stekningen.

    - Red med 2 msk mjöl + vätska (1 dl).

    - Gratinera i ugn som är 200 grader varm i 15 minuter.

    - Servera med nykokt pasta, till exempel gnocci!

    Dela det här receptet med dina vänner!