Falukorvskrona

Publicerat:
2018-06-13Tillagningstid:
Enkel husmanskost med massor av vitaminer från Tore Jönsson i Svenska TV-historier.
Ingredienser
4portioner
- 750gfalukorv
- 4mskmjukt smör
- 2mskhackad persilja
- 1tskpaprikapulver
- 1tskmejram
- 1blomkålshuvud
Så lagar du
1. Blanda smör och kryddor.
2. Skär falukorven i cirka 1½ centimeter tjocka skivor, skär dock inte rakt igenom utan bara trekvarts igenom.
3. Lägg falukorven i en bred kastrull och spritsa smör och kryddor emellan skivorna.
4. Tillaga falukorven på spisen på låg värme i 40 minuter.
5. Koka ett blomkålshuvud.
6. När falukorven är färdig, placera blomkålshuvudet i mitten och garnera med persilja. Servera genast.
Programmet ser du här: Svenska TV-historier i Play