Ingredienser
4portioner
- 1 - 2 stfänkålshuvuden
- 3 - 4 stmorötter
- 2msksmör
- 1stvitlöksklyfta
- 1 1/2 litervatten
- 1tsksalt
- skal från 1 apelsin och 1 dl apelsinsaft (ca 2 stycken)
- 1/2 - 1 dlgrädde
Så lagar du
Ansa fänkålen och skala morötterna. Skär grönsakerna i mindre bitar. Smält smöret och fräs fänkål, morot och vitlök i några minuter. Täck med vatten. Salta och peppra. Låt sjuda tills grönsakerna är mjuka, cirka 20 minuter. Mixa grönsakerna med stavmixer eller i en hushållsmixer. ( Hit kan du förbereda!)
Tillsätt saft och juice från apelsin, värm tills soppan sjuder och smaka av med grädde. Servera med fänkålsvippor och apelsinfiléer eller t. ex rostade nötter, krutonger eller räkor. För en matigare soppa koka 2- 3 potatisar och pressa ner i soppan samtidigt som du tillsätter apelsinsaften.