Fänkålsallad med ädelost, sidfläsk och päron

Fänkålsallad med ädelost, sidfläsk och päron.

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    fänkål
  • 140g
    rökt sidfläsk, tärnat
  • 1msk
    smör
  • 1
    päron
  • 50g
    ruccola
  • 140g
    ädelost
  • ½tsk
    svartpeppar

Citrondressing

  • 1
    citron, rivet skal och saft
  • gräddfil
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

  1. Börja med citrondressing. Blanda gräddfil med rivet skal av citron och salt.
  2. Dela och skär bort mittstocken på fänkålen. Skiva fänkålen tunt, gärna med en mandolin, och lägg i iskallt vatten. Spara dillen från fänkålen till garnering.
  3. Stek rökt sidfläsk knaprigt i en stekpanna i smör. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Tärna päron. Blanda ruccola, äpple, fänkål och sidfläsk.
  5. Blanda citronsaft, olja och svartpeppar och ringla dressingen över salladen.
  6. Smula över ädelost och toppa med fänkålsdill. Servera med citrondressing.

Dela det här receptet med dina vänner!