Fänkålsallad med ädelost, sidfläsk och päron

Ingredienser
4portioner
- 300gfänkål
- 140grökt sidfläsk, tärnat
- 1msksmör
- 1päron
- 50gruccola
- 140gädelost
- ½tsksvartpeppar
Citrondressing
- 1citron, rivet skal och saft
- gräddfil
- 1tsksalt
Så lagar du
- Börja med citrondressing. Blanda gräddfil med rivet skal av citron och salt.
- Dela och skär bort mittstocken på fänkålen. Skiva fänkålen tunt, gärna med en mandolin, och lägg i iskallt vatten. Spara dillen från fänkålen till garnering.
- Stek rökt sidfläsk knaprigt i en stekpanna i smör. Låt rinna av på hushållspapper.
- Tärna päron. Blanda ruccola, äpple, fänkål och sidfläsk.
- Blanda citronsaft, olja och svartpeppar och ringla dressingen över salladen.
- Smula över ädelost och toppa med fänkålsdill. Servera med citrondressing.