Fänkålsgratäng och nystekt kyckling

Publicerat:
2016-04-08Tillagningstid:
Härlig gratäng med fänkål som smakbärare. Kombinerat med nystekt kycklingbröst blir det en oslagbar kombo.
Ingredienser
4portioner
- 2fänkål
- 800gbroccoli
- 4schalottenlökar
- 8potatisar, sorten Annika
- 1vitlöksklyfta
- 2dlriven ost
- salt, svartpeppar
- ½litergrädde
- 2dlmjölk
- 2kycklingbröst
- salt, svartpeppar
- 1tskrostat fänkålsfrö
- ½citron
- olivolja
Så lagar du
1. Smält lök, vitlök och tunt skivad fänkål i olivolja. Häll i grädde och mjölk och låt koka ihop.
2. Tillsätt skivad på potatis och koka ett par minuter. Häll upp i ugnsform och gratinera med ost cirka 25 minuter på 200°.
3. Koka broccoli i lättsaltat vatten. Blanda med saften från en ½ citron, olivolja, skivad rå fänkål, lök, salt och svartpeppar.
4. Krydda kyckling med salt och svartpeppar. Stek kycklingbröst på skinnsida i lite olja. Vänd och baka i ugn på 120° till en innertemperatur på 63°. Ta ut och skiva kycklingen till servering. Krydda med fänkålsfrö.
Dryckestips
2013 Pinot Noir Alde Gott, Baden, Tyskland
Art nr 5484, 139 kr
Alkoholfritt
Blue Ganjal (blåbärsdryck)
Nr 1975, 79 kr