Fänkålskokta musslor

Publicerat:
2015-03-05Tillagningstid:
Det doftar hav i hela köket när musslorna kokar! Gör en sats kokta musslor och tillaga dem antingen som en soppa till förrätt eller gratinera dem och ät till ett glas bubbel på lördagskvällen.
Ingredienser
- 1kgmusslor
- 2stfänkålshuvuden
- 2stvitlöksklyftor
- 2mskolivolja
- 1dlvatten
- 2dlvitt vin
- ½tsksalt
Så lagar du
1. Skölj och skrubba musslorna ordentligt. Släng trasiga musslor och de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem.
2. Ansa och hacka fänkålen. Spara fänkålsdillen.
3. Fräs vitlöksklyftorna och fänkålen i olja tills de mjuknar. Häll i vatten, vin och salt och låt det koka upp. Lägg i musslorna och lägg på ett lock, koka i cirka 5 minuter eller tills musslorna öppnar sig. Skaka om med kastrullen någon gång under kokningen.
4. Ta upp alla musslor med en hålslev och släng de som inte öppnat sig.