Fänkålssås till lutfisk och gravad lax

Vinterlandskap med snö. En man i pälsmössa och slutna ögon smakar på en vit sås på en sked.

Publicerat:

Tillagningstid:

En enkel men smakrik sås som funkar lysande till fisk på julbordet. Denna sås är även super till lutfisken om du vill testa något nytt.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1st
    fänkål, hel
  • 3dl
    créme fraiche
  • 20g
    färsk dill
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Baka fänkålen på glöden eller i ugnen på 200 grader i 60-90 minuter.

2. Stick i fänkålen och känn om den mjuknat.

3. Tag ur den och låt svalna av. Har du kört den på kolen så skala bort den yttre brända ytan.

4. Hacka eller mosa sedan fänkålen. Försök att spara all vätska som kommer ut ur fänkålsköttet.

5. Blanda samman allt i en bunke, skär i dillen och smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!