Färgglatt potatismos

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

Grundrecept

  • 1kg
    potatis
  • 1,5dl
    het mjölk
  • 2msk
    smör
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

Skala och skär potatisen i mindre bitar.

Koka den mjuk i vatten som knappt täcker (15 - 20 minuter).

Häll av vattnet, mosa, vispa eller pressa potatisen och tillsätt den heta mjölken och smöret.

Smaka av med salt.

<b>Blått potatismos</b>

Koka grundreceptet med potatisen Blå Kongo och blanda moset med 20 grovt hackade urkärnade oliver.

<b>Rött potatismos</b>

Blanda grundreceptet, gärna kokt på mandelpotatis, med 1 dl hackade inlagda rödbetor. Färga moset med 2 msk av inläggningsspadet och smaka av med salt.

<b>Grönt potatismos</b>

Blanda grundreceptet med 1 dl finhackad dill och persilja samt 2 msk kapris.

<b>Gästkock: Camilla Porsman & Fredrik Paulún i boken Mat för ditt barn (Fitnessförlaget).</b>

Dela det här receptet med dina vänner!