Färgglatt potatismos
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
Grundrecept
- 1kgpotatis
- 1,5dlhet mjölk
- 2msksmör
- 1tsksalt
Så lagar du
Skala och skär potatisen i mindre bitar.
Koka den mjuk i vatten som knappt täcker (15 - 20 minuter).
Häll av vattnet, mosa, vispa eller pressa potatisen och tillsätt den heta mjölken och smöret.
Smaka av med salt.
<b>Blått potatismos</b>
Koka grundreceptet med potatisen Blå Kongo och blanda moset med 20 grovt hackade urkärnade oliver.
<b>Rött potatismos</b>
Blanda grundreceptet, gärna kokt på mandelpotatis, med 1 dl hackade inlagda rödbetor. Färga moset med 2 msk av inläggningsspadet och smaka av med salt.
<b>Grönt potatismos</b>
Blanda grundreceptet med 1 dl finhackad dill och persilja samt 2 msk kapris.
<b>Gästkock: Camilla Porsman & Fredrik Paulún i boken Mat för ditt barn (Fitnessförlaget).</b>