Färsbiffar med kapris och gratinerad spetskål

Färsbiffar med kapris och gratinerad spetskål

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftiga biffar serveras till mjäll gratinerad kål. Mums!

Ingredienser

4portioner

Färsbiffar med kapris

  • 500g
    blandfärs
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    nymlad svartpeppar
  • 1msk
    dijonsenap
  • 2msk
    kapris
  • 1dl
    finhackad smörgåsgurka
  • smör till stekning

Gratinerad spetskål

  • 1st
    huvud spetskål
  • 2dl
    crème fraiche
  • 1dl
    hackad persilja
  • 2dl
    lagrad riven ost
  • salt

Så lagar du

1. Koka upp saltat vatten i en stor gryta till kålen. Sätt ugnen på 225°.

2. Blanda färs, salt, nymald svartpeppar och dijonsenap. Hacka kapris och smörgåsgurka och blanda ner det i färsen. Arbeta färsen tills den håller ihop. Vattenskölj en skärbräda och händerna. Forma 4 stora biffar.

3. Skär kålen i 4 klyftor och koka dem cirka 6 minuter . Ta upp dem med hålslev. Lägg dem i en gratängform. Koka upp creme fraiche med 2 krm salt och lite peppar. Tillsätt persiljan. Häll såsen över kålen. Strö på osten. Gratinera mitt i ugnen cirka 12 minuter eller tills de får fin färg.

4. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek biffarna 3–4 minuter på var sida tills de fått fin färg och är genomstekta.

5. Servera dem med kålen.

Dela det här receptet med dina vänner!