Färsbiffar med kapris och gratinerad spetskål

Publicerat:
2015-09-23Tillagningstid:
Saftiga biffar serveras till mjäll gratinerad kål. Mums!
Ingredienser
4portioner
Färsbiffar med kapris
- 500gblandfärs
- 1tsksalt
- ½tsknymlad svartpeppar
- 1mskdijonsenap
- 2mskkapris
- 1dlfinhackad smörgåsgurka
- smör till stekning
Gratinerad spetskål
- 1sthuvud spetskål
- 2dlcrème fraiche
- 1dlhackad persilja
- 2dllagrad riven ost
- salt
Så lagar du
1. Koka upp saltat vatten i en stor gryta till kålen. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda färs, salt, nymald svartpeppar och dijonsenap. Hacka kapris och smörgåsgurka och blanda ner det i färsen. Arbeta färsen tills den håller ihop. Vattenskölj en skärbräda och händerna. Forma 4 stora biffar.
3. Skär kålen i 4 klyftor och koka dem cirka 6 minuter . Ta upp dem med hålslev. Lägg dem i en gratängform. Koka upp creme fraiche med 2 krm salt och lite peppar. Tillsätt persiljan. Häll såsen över kålen. Strö på osten. Gratinera mitt i ugnen cirka 12 minuter eller tills de får fin färg.
4. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek biffarna 3–4 minuter på var sida tills de fått fin färg och är genomstekta.
5. Servera dem med kålen.