Färsk krabbsallad

Ingredienser

3portioner

  • 1st
    krabba
  • 2tsk
    färska ingefära
  • 1/2dl
    rödlök
  • 1/2dl
    salladslök
  • 2msk
    färska korianderblad
  • 2msk
    kinesisk svamp
  • 50g
    inlagd bambu
  • 1/2tsk
    rödvinsvinäger
  • 1/4tsk
    havssalt
  • 1msk
    olivolja
  • 1nypa(or)
    vitpeppar

Så lagar du

Krabban

Knäck krabbklorna och ta ur köttet. Klipp upp de små benen, bryt itu dem och ta ur det köttet också. Töm skölden, skär innehållet i 4 delar. Peta ut allt kött där med t.ex. ett grillspett.

Blanda

Lägg krabbköttet i en skål och blanda försiktigt i alla ingredienser utom olivoljan och pepparen. Servera i skålar, ringla över oljan och strö över pepparen.

Dela det här receptet med dina vänner!