Färsk krabbsallad
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
3portioner
- 1stkrabba
- 2tskfärska ingefära
- 1/2dlrödlök
- 1/2dlsalladslök
- 2mskfärska korianderblad
- 2mskkinesisk svamp
- 50ginlagd bambu
- 1/2tskrödvinsvinäger
- 1/4tskhavssalt
- 1mskolivolja
- 1nypa(or)vitpeppar
Så lagar du
Krabban
Knäck krabbklorna och ta ur köttet. Klipp upp de små benen, bryt itu dem och ta ur det köttet också. Töm skölden, skär innehållet i 4 delar. Peta ut allt kött där med t.ex. ett grillspett.
Blanda
Lägg krabbköttet i en skål och blanda försiktigt i alla ingredienser utom olivoljan och pepparen. Servera i skålar, ringla över oljan och strö över pepparen.