Ingredienser
4portioner
- 8stfärska fikon
- 8skiva(or)spickeskinka
- 2stschalottenlökar
- 1tskcurry
- 1dlgrädde
- 3stäpplen
- 1/2dlbladpersilja
- smör och olja till stekning
- salt och svartpeppar
Så lagar du
Skala och skiva löken tunt. Fräs lök och curry i lite smör och olja i en kastrull. Häll på grädden. Koka upp och sjud i ca 5 minuter så att grädden reduceras en aning.
Under tiden som gräddröran sjuder skär bort det torra skaftet på toppen av varje fikon. Skär även bort botten så att de kan stå. Skär ett djupt snitt i varje fikon och kläm så att de öppnar sig. Ställ dem på ett fat. Tryck ner en skiva spickeskinka i snittet.
Skala, kärna ur och tärna äpplena i små bitar. Vänd ner dem i kastrullen med gräddröran. Hacka bladpersiljan och häll i. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Lägg en sked av den varma äppleblandningen i varje fikon.