Färska vårrullar

Publicerat:
2017-03-30Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Vårrullar
- 500gräkor med skal
- 1kruk(or)koriander
- 1dljordnötter
- 1morot
- 200gvalfri melon
- ½gurka
- 4salladslökar
- ¼huvud isbergssallad
- 8arkrispapper
Dippsås 1
- 1röd chilifrukt
- 1vitlöksklyfta
- saft från 2 lime
- 2mskasiatisk fisksås
- 1dlvatten
- 3msksocker
Dippsås 2
- ½dljapansk soja
- 2msksesamolja
- 1tskriven färsk ingefära
- 1tsksocker
Så lagar du
1. Skala räkorna.
2. Strimla isbergssallad och salladslök och grovhacka nötterna.
3. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna. Skär gurkan i tunna stavar, cirka 5 cm långa.
4. Skala moroten och skär i likadana stavar. Skär melonen i små bitar.
5. Blanda sallad, jordnötter, morot, gurka, melon och hackad koriander.
6. Doppa ett rispapper i taget i varmt vatten i cirka 5–10 sekunder tills det har mjuknat.
7. Lägg upp på en skärbräda eller tallrik och lägg en sträng med grönsaksblandningen mitt på arket och lägg på några räkor.
8. Börja med att vika in rispapprets botten över fyllningen, vik sedan in den övre delen, sedan sidorna.
9. Rulla ihop. Servera rullarna med dippsåserna.
Dippsås 1
1. Blanda socker med hett vatten i en skål och rör om tills det har löst sig.
2. Tillsätt finhackad vitlök, chili, lime och fisksås. Ställ i kylskåp fram till servering.
Dippsås 2
1. Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om till sockret löst sig.