Färska vårrullar med räkor, lax och nouc cham-sås

Ingredienser
4portioner
- 1sthård och omogen mango
- 1stmorot
- 2dlisbergssallad
- 2stsalladslökar
- ca 1dlskalade räkor
- 200gsalmalax
- ½dlfinhackade rostade cashewnötter
- 12strispapper
- ca 12kvist(ar)färsk mynta
- ca 12kvist(ar)färsk koriander
Nouc cham
- 1ströd chili
- 1stskalad vitlöksklyfta
- 5mskströsocker
- ½dlkokande vatten
- ½dlfisksås
- 1dlfärskpressad limesaft
Så lagar du
1. Strimla alla grönsaker fint. Hacka räkorna lite grovt och skär laxen i tunna strimlor.
2. Doppa ett rispapper i ljummet vatten, ta upp det och vänta i några sekunder tills papperet är så pass mjukt att det kan rullas. Lägg lite mynta och koriander mitt på pappret. Fortsätt med de andra tilllbehören.
3. Vik in kanten från vänster och höger och rulla sedan ihop nedifrån till en rulle.
4. Servera vårrullarna med nuoc cham-såsen i en skål bredvid.
Nuoc cham-sås
1. Kärna ur och strimla chilin och pressa vitlöken. Blanda i en skål med sockret och häll över vattnet.
2. Tillsätt fisksåsen och limesaften. Rör tills sockret har löst sig.
3. Låt svalna helt.