Färskpotatissallad med örter och spetskål

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 0,6kgfärskpotatis
Dressing:
- 1mskljus fransk senap
- 4mskolivolja
- 2mskvitvinsvinäger
- 1klyfta(or)vitlök
- 3mskgräslök
- 3mskpersilja
- 2mskkapris
- salt och peppar
- 1huvud spetskål
Så lagar du
Koka potatisen och låt den svalna. Blanda under tiden dressingen direkt i salladsskålen: Rör ut senap och olja. Hacka vitlöken och blanda i den med de övriga ingredienserna till dressingen. Spara undan lite av gräslöken och persiljan till garnering.
Strimla spetskålen och dela potatisen i större bitar. Blanda ner kål och potatis i dressingen. Toppa med de sista färska örterna och ringla olivolja över salladen. Ställ gärna kallt i en timme före servering.