Färskpotatissallad med röda bönor och sockerärto
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 800gfärskpotatis
- 2knippa(or)röda knipplökar
- 250gröda bönor, kokta eller på burk
- 1stmorot, hyvlad
- 1ask(ar)sockerärtor, ca 200 g
- 1knippa(or)koriander
Dressing
- 1/2mskdijonsenap
- 1stcitron
- 2klyfta(or)vitlök, pressade
- 2mskolivolja
- 2mskvatten
- 1/2tskrosépeppar
- 1tskhonung
- 1/2tsksalt
- 1krmpeppar
Så lagar du
1. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
2. Strimla löken och sockerärtorna, hacka koriandern och skala långa remsor av moroten.
Dela potatisarna på hälften och blanda med röda bönor, lök och dressingen. Låt stå en stund.
3. Blanda ner övriga ingredienser och servera.