Färsspett med fetaostsås och matvete med rostade rotfrukter

Råvaror på svart bänk

Publicerat:

Tillagningstid:

En fräsch och mättande måltid, perfekt som matlåda.

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    små träspett
  • 1/2dl
    ströbröd
  • 1dl
    mjölk eller vatten
  • 500g
    nötfärs
  • 1st
    ägg
  • 1tsk
    salt
  • 1/2tsk
    timjan
  • 2krm
    nymald svartpeppar
  • 140g
    bacon
  • 1msk
    smör till stekning

Matvete med ugnsrostade rotfrukter

  • 2st
    palsternackor, 250 g
  • 2st
    morötter, 250 g
  • 2st
    röda lökar
  • 1-2msk
    olivolja
  • 3dl
    matvete

salt

    nymald svartpeppar

      ev. hackad persilja

        Fetaostsås:

        • 75g
          fetaost
        • 1 1/2dl
          turkisk yoghurt

        Så lagar du

        1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla 10 minuter.

        2. Matvete: Skala och skär rotfrukter i bitar och löken i klyftor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och stek mitt i ugnen 25-30 minuter. Koka under tiden matvetet enligt förpackningen. Blanda rotfrukterna med det kokta matvetet. Smaka av med salt och peppar. Strö eventuellt över hackad persilja.

        3. Blanda färsen med ägg, salt, timjan, peppar och ströbrödsblandningen.

        Forma 8 korvar. Linda en baconskiva runt varje. Bryn dem runt om i smör. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Stek dem mitt i ugnen ca 8 minuter. Trä upp dem på små träspett.

        4. Fetaostsås: Finfördela osten med en gaffel och rör samman med yoghurten.

        Dela det här receptet med dina vänner!