Färsspett med fetaostsås och matvete med rostade rotfrukter

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
En fräsch och mättande måltid, perfekt som matlåda.
Ingredienser
4portioner
- 8stsmå träspett
- 1/2dlströbröd
- 1dlmjölk eller vatten
- 500gnötfärs
- 1stägg
- 1tsksalt
- 1/2tsktimjan
- 2krmnymald svartpeppar
- 140gbacon
- 1msksmör till stekning
Matvete med ugnsrostade rotfrukter
- 2stpalsternackor, 250 g
- 2stmorötter, 250 g
- 2ströda lökar
- 1-2mskolivolja
- 3dlmatvete
salt
nymald svartpeppar
ev. hackad persilja
Fetaostsås:
- 75gfetaost
- 1 1/2dlturkisk yoghurt
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla 10 minuter.
2. Matvete: Skala och skär rotfrukter i bitar och löken i klyftor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och stek mitt i ugnen 25-30 minuter. Koka under tiden matvetet enligt förpackningen. Blanda rotfrukterna med det kokta matvetet. Smaka av med salt och peppar. Strö eventuellt över hackad persilja.
3. Blanda färsen med ägg, salt, timjan, peppar och ströbrödsblandningen.
Forma 8 korvar. Linda en baconskiva runt varje. Bryn dem runt om i smör. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Stek dem mitt i ugnen ca 8 minuter. Trä upp dem på små träspett.
4. Fetaostsås: Finfördela osten med en gaffel och rör samman med yoghurten.