Fattiga riddare med körsbärskompott

Publicerat:
2015-02-11Tillagningstid:
Älsklingsfrukost i det westmanska hemmet! Här med en sötsyrlig kompott.
Ingredienser
4portioner
- 2stägg
- ½dlgrädde
- ¼tsksalt
- 1tskströsocker
- ½tskvaniljsocker
- 8skiva(or)ljust bröd (gärna dagsgammalt briochebröd)
- 2msksmör
Till servering
- körsbärskompott
- färskmald kardemumma
Körsbärskompott
- 200gfrysta eller färska urkärnade körsbär
- 1dlströsocker
- 1stuppslitsad vaniljstång eller 1 tesked äkta vaniljpulver
Så lagar du
Fattiga riddare
1. Vispa ihop ägg, grädde, salt och socker.
2. Doppa brödet i smeten och stek dem gyllenbruna i smöret i en stekpanna.
3. Servera med kompott och kardemumma.
Körsbärskompott
1. Rör ihop körsbär och socker i en kastrull och lägg i vaniljstången. Låt körsbären koka upp försiktigt och sjuda i 5–10 minuter på svag värme.
2. Om man vill få en fastare kompott kan man tillsätta blanda ut 1 msk potatismjöl i lite kallt vatten och röra ner det i den varma körsbärssåsen.