Fattoushsallad med plockiga tillbehör

Fattoushsallad med plockiga tillbehör.

Publicerat:

Tillagningstid:

Frisk sallad från Mellanöstern med knaperstekta pitabröd. Dressingen har fått syrlig smak från kryddan sumak. Hittar man ingen sumak går det fint att ersätta med finrivet citronskal.

Ingredienser

4portioner

Sallad

  • 4st
    små pitabröd
  • 2-3msk
    olivolja
  • 1st
    huvud romansallad
  • 1st
    gurka
  • 1ask(ar)
    körsbärstomater
  • 1st
    rödlök
  • färsk marockansk mynta
  • färsk bladpersilja

Dressing

  • ½dl
    olivolja
  • 2msk
    färskpressad citronsaft
  • 1st
    finhackad eller riven vitlöksklyfta
  • 1tsk
    sumak

Tillbehör

  • flätost med granatäpple och mynta
  • svarta oliver
  • pitabröd
  • morötter skurna i stavar
  • hummus

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Skär pitabröden i trekanter. Lägg dem på en plåt och pensla med olivolja. Rosta dem i ugnen tills de blivit krispiga och fått lite färg.

3. Riv salladen i bitar. Skala gurkan, kärna ur den och skär i ”båtar”. Halvera körsbärstomaterna. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Hacka mynta och bladpersilja grovt. Lägg alla grönsaker i en salladskål.

4. Blanda ingredienserna till dressingen. Blanda om salladen med dressingen och toppa med de rostade pitabröden.

5. Servera med plockiga tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!