Fattoushsallad med plockiga tillbehör

Publicerat:
2015-10-23Tillagningstid:
Frisk sallad från Mellanöstern med knaperstekta pitabröd. Dressingen har fått syrlig smak från kryddan sumak. Hittar man ingen sumak går det fint att ersätta med finrivet citronskal.
Ingredienser
4portioner
Sallad
- 4stsmå pitabröd
- 2-3mskolivolja
- 1sthuvud romansallad
- 1stgurka
- 1ask(ar)körsbärstomater
- 1strödlök
- färsk marockansk mynta
- färsk bladpersilja
Dressing
- ½dlolivolja
- 2mskfärskpressad citronsaft
- 1stfinhackad eller riven vitlöksklyfta
- 1tsksumak
Tillbehör
- flätost med granatäpple och mynta
- svarta oliver
- pitabröd
- morötter skurna i stavar
- hummus
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skär pitabröden i trekanter. Lägg dem på en plåt och pensla med olivolja. Rosta dem i ugnen tills de blivit krispiga och fått lite färg.
3. Riv salladen i bitar. Skala gurkan, kärna ur den och skär i ”båtar”. Halvera körsbärstomaterna. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Hacka mynta och bladpersilja grovt. Lägg alla grönsaker i en salladskål.
4. Blanda ingredienserna till dressingen. Blanda om salladen med dressingen och toppa med de rostade pitabröden.
5. Servera med plockiga tillbehör.