Ljummen risonisallad med fetaostfyllda kycklinglår

Ljummen risonisallad med fetaostfyllda kycklinglår

Publicerat:

& exotisk fruktsoppa

Ingredienser

6portioner

Fetaostfyllda kycklinglår

  • 900g
    kycklinglårfilé
  • 2tsk
    salt
  • 1/2tsk
    svartpeppar
  • 200g
    fetaost
  • 1kruk(or)
    färsk basilika

Risoni

  • 1paket
    risoni (500 g)
  • 1 st
    stor röd paprika
  • 3-4st
    tomater
  • 4st
    salladslökar
  • 2st
    pressade vitlöksklyftor
  • 1msk
    olivolja
  • 1/2tsk
    salt
  • 2krm
    nymald svartpeppar

Tillbehör

  • blandad salladssorter

Exotisk fruktsoppa

  • 1st
    förpackning koncentrerad exotisk nektar
  • 6dl
    vatten
  • 2msk
    potatismjöl
  • ca 3msk
    strösocker

Tillbehör

  • 3 st
    passionsfrukter
  • 1 paket
    frysta hallon (200 g)

Så lagar du

Börja med att sätta på ugnen det första du gör. Förbered sedan dessertsoppan så att den hinner bli kall. Följ sedan bara receptet. Börja med kycklinglåren så att de kommer in i ugnen och koka upp vatten till risonin. Under tiden som kycklingen står i ugnen gör du risonisalladen och blandar eventuellt ihop en grönsallad. Gör soppan helt klar och garnera med hallon och gröp ur passionsfrukter direkt i varje skål vid serveringen. Hallonen tinar fort i soppan om de är frysta.

Vill du förbereda?
Kycklingen kan förberedas helt fram tills den ska in i ugnen. Det kan göras dagen före om den förvaras övertäckt i kylen. Risonisalladen är godast ljummen, men vill du ha allt förberett kan du göra den helt klar och servera den kall. Soppan kan med fördel göras klar dagen före och förvaras i kylen i en burk med lock. Hallonen kan vara frysta när de läggs i soppan, de tinar fort och gör att soppan blir kall och god.

Ljummen risonisallad med fetaostfyllda kycklinglår

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ut lårfiléerna och salta och peppra dem runt om. Skär fetaosten i smala stavar lika många som filéerna. Lägg på fetaost och basilika. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Lägg dem i en ugnssäker form med skarven upp. Stek dem mitt i ugnen ca 20 min.

2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastan.

3. Tärna paprika och tomater. Skiva salladslöken och fräs alltsammans med vitlök i olivoljan.

4. Koka risonin enligt förpackningen. Häll av vattnet och blanda ner de frästa grönsakerna. Risoni är små goda pastagryn som tillagas precis som pasta och koktiden är ca 11 minuter.

5. Smaka av med salt och peppar. Servera till kycklingen och en fräsch sallad.

Exotisk fruktsoppa

1. Koka upp vatten och potatismjöl under omrörning. Ta kastrullen från värmen så fort det kokat upp. Kyl i vattenbad.

2. Blanda ned den koncentrerade juicen. Späd med mer vatten om den är för tjock och smaka av med socker till lagom sötma.

3. Häll upp i skålar och garnera med hallon och urgröpta passionsfrukter eller annan frukt. Hallonen behöver inte vara tinade när de läggs i soppan.

Dela det här receptet med dina vänner!