LCHF Fet ägglatte med kaffe och smör

Publicerat:
2018-09-18Tillagningstid:
Mättande och gott om man inte vill tugga på något på morgonen. Receptet går fort att göra, så varför inte ta med sig latten i en take away mugg? En portion tar cirka 5 minuter att göra, och för detta behöver du en hög mixerskål och en mixerstav. Det smakar inte ägg, jag lovar.
Ingredienser
1portioner
- 3stkoppar kaffe
- 1mskkokosolja (jag föredrar den utan smak)
- 1mskosaltat smör
- 1stägg
Så lagar du
1. Brygg tre koppar kaffe.
2. Lägg 1 msk smör, 1 msk kokosolja och knäck i 1 ägg i mixerskålen.
3. Mixa ihop.
4. Ta först 1 dl av det nybryggda kaffet och mixa ihop så allt allt blir smält och flytande.
5. Häll på resten av kaffet och mixa till ett skum i 30 sekunder.
6. Häll upp i en stor temugg. Receptet ger cirka 5 dl när det är klart.