Fetaostbiffar med ugnsrostade rotfrukter och ruccolasås

Publicerat:
2015-12-10Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Fetaostbiffar
- 300gfetaost
- 3stägg
- 1½dlvetemjöl (eller aningen mindre)
- ½tsksvartpeppar
- 2-3msksesamfrön (valfritt)
- olivolja, till stekning (generös mängd)
Sallad på rostade rotfrukter (decembersallad)
- 800-1000gsötpotatis eller butternut squash
- 500gfänkål
- 2-3strödlökar
- 2mskolivolja
- 1tsksalt
- 1krmnymald svartpeppar
- 1knippa(or)salladslök
Ruccola-tsatte (sås)
- 3dlturkisk eller grekisk yoghurt
- 1 rejäl näve grovhackad ruccola
- 1-2klyfta(or)vitlök
- salt
Så lagar du
1. Sallad på rostade rotfrukter (decembersallad): Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatis/squash, dela i munsbitar. Ansa och klyfta fänkålen, skala och klyfta löken. Lägg allt i bakpapperklädd långpanna, ringla över olja och krydda. Rosta mjukt högt upp i ugnen 20-25 min, sätt ev extra färg med grillen på slutet.
2. Ruccola-tsatte: Kör yoghurt, rucola och pressad vitlök till en lös, grön sås med handmixer eller i mixer. Smaka av med salt.
3. Fetabiffar: Mosa osten väl med ägg, mjöl och peppar. Hetta upp generöst med olja i en stor stekpanna. Klicka ut smeten till biffar, strö ev över sesamfrön. Stek biffarna på båda sidor tills fyllningen stannat.
4. Servering: Strimla salladslöken och strö över det ugnsrostade. Bjud nystekta biffar med grönt och tsatte.