Fetaostfylld fläskytterfilé med soltorkade tomater och persilja

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 800gfläskytterfilé
- 150gfetaost
- 150gsoltorkade tomater i olja
- 0,5paketfryst hackad persilja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 170 grader. Bryn köttet runt om i oljan från tomaterna, salta och peppra.
2. Smula fetaosten, grovhacka tomaterna och blanda med persiljan och lite av oljan från tomaterna.
3. Skär ett djupt snitt i köttet och stoppa i fyllningen. Lägg köttet i en ugnsfast form, stek i ugn ca 40 min. Använd gärna en köttermometer. Ta ut köttet vid 64 grader.
4. Riv brödet grovt. Riv citronskal och blanda alla ingredienser. Rör samman och bred fyllningen på köttet. Tillaga som ovan.
Tips!
Ett frasig fyllning får du om du blandar:
3 skivor vitt bröd, dagsgammalt
skal från en citron
2 msk fransk senap
0,5 pkt frysta örter
4 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
salt och peppar